Kako postaviti HTTPS na WordPress web stranicu: Sigurnost podataka kao prioritet

Sigurnost podataka je ključna komponenta uspješne web stranice. Kako bi osigurali da vaša WordPress web stranica bude sigurna, jedan od najvažnijih koraka je postavljanje HTTPS protokola. U ovom članku ćemo detaljno objasniti kako to učiniti.

Zašto je važno imati HTTPS na WordPress web stranici?

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) osigurava enkripciju podataka koji se prenose između web preglednika korisnika i web servera. To znači da su podaci šifrirani i sigurni od potencijalnih napadača.

Imati HTTPS na vašoj WordPress web stranici pruža povjerenje posjetiteljima. Kada vide zeleni lokot pored adrese vaše web stranice, znaju da je njihova privatnost zaštićena.

Kako postaviti HTTPS na WordPress web stranicu?

Dobijte SSL certifikat: Prvi korak je nabavka SSL certifikata. Možete ga dobiti od različitih certifikacijskih tijela ili putem hosting provajdera.

Instalirajte SSL certifikat: Nakon što dobijete SSL certifikat, trebate ga instalirati na vašem hosting serveru. Većina hosting provajdera nudi jednostavne alate za instalaciju SSL certifikata.

Promijenite URL u WordPress postavkama: Nakon što je SSL certifikat uspješno instaliran, morate promijeniti URL vaše web stranice u WordPress postavkama. Idite na “Postavke” -> “Općenito” i promijenite “WordPress Address (URL)” i “Site Address (URL)” sa “https://www.vasadomena.com”.

Provedite provjere: Nakon promjene URL-a, provjerite vašu web stranicu da biste bili sigurni da se sve učitava ispravno i da nema problema sa sigurnošću.

Redirekcija: Da biste osigurali da posjetitelji uvijek pristupaju vašoj web stranici putem HTTPS-a, trebate postaviti redirekciju s HTTP-a na HTTPS. To možete učiniti dodavanjem odgovarajućih redirekcijskih pravila u .htaccess datoteku.

Ažurirajte linkove i resurse: Provjerite sve unutarnje i vanjske linkove na vašoj web stranici i osigurajte da svi koriste HTTPS umjesto HTTP.

Postavljanje HTTPS protokola na vašu WordPress web stranicu ključno je za osiguravanje sigurnosti podataka vaših posjetitelja. Slijedeći ove korake, možete osigurati da vaša web stranica bude sigurna i pouzdana, što će poboljšati korisničko iskustvo i povjerenje.

Objavljeno dana